Obrada sluha

Ispitivanje sluha potrebno je učiniti kad postoje smetnje sluha, a služi u prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju poremećaja sluha.

U poliklinici ćemo učinit procjenu i identifikaciju.
Pregledom se utvrdjuje prohodnost zvukovoda te uklanja se prekomjerni cerumen.
Pomaže se u odabiru slušnog pomagala, te se savjetuje i educira pacijent i njegova obitelj o tome kako se prilagoditi na gubitak sluha.
Ovdje se često javlja i pitanje vrtoglavice, odnosno procjena ravnoteže.
Najčešće se radi o drugom sustavu koji stvara problem, sustavu za kretanje, a rijede je u pitanju unutarnje uho gdje je smješten centar za sluh i ravnotežu.

Postoji pet osnovnih znakova kako prepoznati gubitak sluha.
Često postavljanje pitanja – “Što si rekao?”, “Molim?”
Čujete, ali ne razumijete, pa govorite drugima da govore nerazgovjetno ili mrmljaju.
Približavate uho sugovorniku i smeta Vas pozadinska buka (boravak na otvorenom, restoranu, kafiću). To je siguran znak gubitka sluha.
TV je podešen na vrlo glasno da se ukućani žale i mole Vas da stišate jer njih smeta glasnoća. Teško možete odrediti izvor zvuka i telefonski razgovor može biti takodjer otežan.
Ako ste se pronašli u barem tri od ovih primjera, ima razloga za posjet liječniku koji će Vam odgovoriti na pitanja i razrješiti nedoumice.

alba-rubra-transparent

Misija i cilj Poliklinike Alba Rubra

Misija Poliklinike Alba Rubra je pružiti odraslima i djeci suvremenu dijagnostiku i liječenje bolesti ORL područja te pomlađivanje lica. Cilj nam je da uz pristupačne cijene omogućimo uspješno konzervativno i kirurško liječenje metodama minimalno invazivne kirurgije. Također dajemo konzultacije i druga mišljenja nakon obavljenih pregleda u drugim ustanovama.

Kontaktirajte nas
slobodno za
sve informacije


Za dr. Radetić:
+385 99 4961 071


Za dr. Baudoin:
+385 91 768 3905