ORL pregled s endoskopijom

Kompletan ORL pregled uključuje inspekciju lica, ušiju, nosa, ždrijela i vrata.

Generalno nadziremo gubitak sluha i koristimo testiranje tlaka da ispitamo bubnjić, ima li tekućine iza njega. Pregled nije bolan.
Endoskopija može biti neugodna za populaciju s pojačanim refleksom. Naime, kad se tubus (cijev) postavi u ždrijelo ili nos u odredjenih ljudi izaziva neugodu. No to se elegantno riješava korištenjem lokalnog anestetika u spreju koji u vrlo kratkom roku anestezira sluznicu te se pregled može učiniti nesmetano.

Koji su česti problemi uha?

  • Poremećaj ravnoteže
  • Kolesteatom
  • Upale uha
  • Šum uha
  • Gubitak sluha
  • Perforacija bubnjića

Kako se pregledavaju uši?
Liječnik će koristiti instrument, otoskop, koji ima manji ljevak na kraju s lampicom koji postavlja u ušni kanal radi inspekcije ušnog kanala i bubnjića.

Može li otorinolaringolog pregledati štitnjaču?
Liječnik može na temelju anamnestičkih podataka indicirati dodatne pretrage, kao što su hormoni štitnjače, s naglaskom na slobodne hormone, te ultrazvuk.

Može li Covid zahvatiti uši?
Covid-19 često uzrokuje upalu nosa i ždrijela, a oni su putem Eustahijeve tube povezani sa srednjim uhom, pa su vrlo često ta oba područja upaljena.

Može li unutarnje uho utjecati na oko?
Koji su simptomi štitnjače slabije funkcije?
Koje uho ima vertigo – vrtoglavicu?
Koja je razlika izmedju vrtoglavice i nestabilnosti?
Zašto čujem otkucaje srca u uhu?
Što je neuralgija uha?
Može li stres uzrokovati probleme unutarnjeg uha?
Može li Covid zahvatiti donje ekstremitete?
Može li začepljeno uho uzrokovati “maglu u mozgu”?
..i sto drugih pitanja iz područja uha, grla, nosa i njihove refleksije na mentalno zdravlje slobodno postavite prilikom pregleda.

alba-rubra-transparent

Misija i cilj Poliklinike Alba Rubra

Misija Poliklinike Alba Rubra je pružiti odraslima i djeci suvremenu dijagnostiku i liječenje bolesti ORL područja te pomlađivanje lica. Cilj nam je da uz pristupačne cijene omogućimo uspješno konzervativno i kirurško liječenje metodama minimalno invazivne kirurgije. Također dajemo konzultacije i druga mišljenja nakon obavljenih pregleda u drugim ustanovama.

Kontaktirajte nas
slobodno za
sve informacije


Za dr. Radetić:
+385 99 4961 071


Za dr. Baudoin:
+385 91 768 3905