prof. dr. sc. Tomislav Baudoin

prof. dr. sc. Tomislav Baudoin

Tomislav Baudoin je specijalist otorinolaringologije i subspecijalist plastične kirugije glave i vrata i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnivač je i voditelj Referentnog centra za pedijatrijsku otorinolaringologiju MZ RH.

Specijalizaciju i subspecijalizaciju je završio u KBC Sestre milosrdnice. Educiran je na uglednim klinikama u Europi (AKH Beč, HNO Clinic Graz) i SAD-u (Mayo Clinic, Rochester; Penn University, Philadelphia; University of Michigan, Ann Arbor; Children’s Memorial hospital Chicago; Montefiore Medical Center, New York; Children’s Hospital St. Louis; Children’s Hospital Los Angeles; Long Island College Hospital, New York.

Osnivač je Hrvatskog rinološkog društva. Bio je tajnik i potpredsjednik Hrvatskog društva za ORL i KGV. Osnivač je i voditelj „Škole za pedijatrisku ORL“. Autor je više od 200 članaka (h-index 14, citata 908 – 2020). Recenzent je i član uredničkih odbora mnogih uglednih ORL časopisa. Vodio je ekspertnu skupinu MZ RH za izradu specijalističkog programa iz otorinolaringologije i skupinu za izradu europskog subspecijalističkoga program iz pedijatrijske  otorinolaringologije u UEMS-u (Europska unija medicinskih specijalista). Aktivan je u mnogim organizacijama koje vode europsku otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata i trenutno je član predsjedništva Konfederacije europskih društava za ORL i kirurgiju glave i vrata (CEORL-HNS). Član je Europskog odbora za ispite i voditelj sekcije za pedijatrijsku otorinolaringoogiju i ispitivač (EBE ORL-HNS).

Bio je pozvani predavač i instruktor i pozvani kirurg u više od 100 stručnih i znanstvenih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu i predavač u okviru Erasmus razmjene na Medicinskom sveučilištu u Plovdivu (Bugarska). Bio je predsjednik i voditelj više od 10 međunarodnih kongresa više i od 10 kirurških tečajeva u Hrvatskoj i inozemstvu. Uveo je neke nove kirurške i dijagnostičke metode u Hrvatskoj i inozemstvu, a neke je sam kreirao.

U 2019. Godini je izveo 456 operacija  i  obavio 3685 pregleda.

Odlikovan Spomenicom domovinskog rata (1991) u kojem je sudjelovao kao referent saniteta 23. Samohodnog protuoklopnog diviziona (SPOAD) ZNG-a – HV-a.

Nominiran za nagradu mladih znanstvenika Schering Plough kompanije (Young Researchers Award, Schering Plough) (1999). Dobio je nagradu Ante Šercer za znanstveni rad u otorinolaringologiji (2004). Odlikovan je s Medal for outstanding contribution to the UEMS ORL Section (2016). Priznanje za izvrsnost -Najdoktor (2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020).

alba-rubra-transparent

Misija i cilj Poliklinike Alba Rubra

Misija Poliklinike Alba Rubra je pružiti odraslima i djeci suvremenu dijagnostiku i liječenje bolesti ORL područja te pomlađivanje lica. Cilj nam je da uz pristupačne cijene omogućimo uspješno konzervativno i kirurško liječenje metodama minimalno invazivne kirurgije. Također dajemo konzultacije i druga mišljenja nakon obavljenih pregleda u drugim ustanovama.

Kontaktirajte nas
slobodno za
sve informacije


Za dr. Radetić:
+385 99 4961 071


Za dr. Baudoin:
+385 91 768 3905