Sigurnost i zaštita podataka

Alba Rubra Sanat!

Izjava o zaštiti privatnosti podataka uređuje način postupanja s Vašim osobnim podacima koji se prikupljaju i obrađuju prilikom posjeta internet stranici te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama.

Ovom Izjavom obvezujemo se da ćemo zaštiti privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše Internet stranice te sigurnost osobnih podataka koji su nam dostupni putem gore navedene stranice.

Korištenjem ove Internet stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na Vašem uređaju.

Poliklinika Alba Rubra obvezuje se pružati zaštitu osobnim podacima Kupaca tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira Korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne žele da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.

Registracijom na ovoj mrežnoj stranici ili pristupanjem samoj stranici Korisnik daje suglasnost da Poliklinika Alba Rubra obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskom obliku te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke. Ti se podaci koriste u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora te u svrhu upoznavanja Poliklinike Alba Rubra s navikama Korisnika, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda Poliklinike Alba Rubra. Poliklinika Alba Rubra se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih Korisnika te će s njima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve navedene osobne podatke Poliklinika Alba Rubra ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim kada to poseban zakon dopušta ili je pak potrebno radi ostvarivanja ugovornih obveza.

Svi djelatnici Poliklinike Alba Rubra i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti podataka.

Vaši osobni podaci zaštićeni su u skladu s našom Politikom zaštite osobnih podataka koja osigurava adekvatnu razinu zaštite osobnih podataka u skladu s obvezama koje proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 (GDPR) i drugih važećih zakona vezanih uz zaštitu osobnih podataka.

Osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je potrebno da tražena usluga ili usluga za koju ste dali privolu bude pružena, osim ako Zakon ne propisuje drugačije. Podatke koje smo prikupili u svrhu pružanja prodajnih transakcija čuvati ćemo još 12 mjeseci od datuma zadnje transakcije u kojoj su korišteni (npr. transakcija isporuke, dostave, reklamacije i sl.). Prikupljeni podaci brišu se nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a podatke koji su prikupljeni zbog obrada koje se temelje na zakonskoj osnovi čuvati ćemo sukladno vremenskim ograničenjima prema zakonskim odredbama (npr. Zakon o računovodstvu).

Ako Korisnik više ne želi da Poliklinika Alba Rubra na bilo koji način obrađuje njegove podatke te zahtijeva brisanje podataka, mora to javiti  elektroničkom porukom poslanom na adresu [email protected]