Novosti

8. listopada 2021.

Radiofrekvencijsko uklanjanje madeža

Recite zbogom madežima lica

Radiofrekvencijom Ellman uklanja se samo izraslina/mladež na koži, nakon lokalne anestezije, koja se vrlo tankom iglom ubrizgava ispod samog izrasline. Odmah nakon tretmana nastaje rana na mjestu izrasline.

Korisnici također pitaju

Je li uklanjanje madeža radiofrekvencije sigurno?
Radiofrekventno uklanjanje madeža i kožnih lezija sigurno je i ima nisku stopu komplikacija. Čak i bez posebne njege, većina ljudi je zadovoljna kozmetičkim rezultatom. Slijedeći ova načela, možete dodatno smanjiti rizik od ožiljaka i ubrzati zacjeljivanje rana.

Mogu li se visoke frekvencije riješiti madeža?
Madeži na licu liječeni radiokirurgijom
U klinikama za izvrsnost kože koristimo radio valove ultra visoke frekvencije (UHF) za uklanjanje madeža. Radiovalovi djeluju zagrijavanjem vode u stanicama koja isparava stanice. To nema utjecaja na zdravu kožu ispod.

Koji je najbolji način za uklanjanje madeža?
Nikada ne biste trebali sami uklanjati madež kod kuće. Liječnik može ukloniti madež kože brijanjem ili kirurškim rezanjem. Dermatolog može obrijati manje madeže, ali preporučuje rezanje za veće ili kancerogene. Ovisno o veličini područja za uklanjanje, možda će vam trebati šavovi.

Kako radi uklanjanje madeža radiofrekvencijom?
Uklanjanje radiofrekventnih lezija obično se koristi za uklanjanje kožnih lezija kao što su nevusi (madeži) i keratoze koje strše iznad površine kože. Ovaj postupak koristi uređaj nazvan Ellman-Radiosurgery elektrodna petlja za nježno brijanje lezije (sloj po sloj) s površine kože.